ПоддержатьУкраїнська

Вінницького поліцейського-хабарника звільнять з посади

StopCor
StopCor

StopCor

Вінницького поліцейського-хабарника звільнять з посади

Керівник обласної поліції прийняв рішення про звільнення поліцейського, якого спіймали учора на хабарі.

Про це повідомила речниця управління поліції у Вінницькій області, пише видання "20 хвилин".

- Керівник головного управління Нацполіції прийняв рішення про звільнення працівника, якого вчора затримали на хабарі, - написала у Фейсбуку начальник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник. Нагадаємо, що вчора, 26 січня, під Лівобережним відділом поліції співробітники внутрішньої безпеки та спецслужби затримали з міченими грішми 28-річного капітана, який займав посаду начальника чергової частини.

За їхньою інформацією, поліцейський вимагав і отримав від вінничанина 15 тисяч гривень хабара. За цю суму він обіцяв допомогти уникнути відповідальності за зберігання наркотиків. Замість просто розрахуватися з поліцейським, підозрюваний у криміналі розказав про нього співробітникам внутрішньої безпеки.

В результаті оперативної розробки, співробітника Лівобережної поліції затримали біля відділу під час передачі грошей.   Про негайне звільнення затриманого на хабарі, щодо якого почалося слідство про службовий злочин, написав на своїй сторінці в Фейсбуку керівник обласної поліції Юрій Педос.

У дописі сказано, що сьогодні, 27 січня, він звільнить капітана за дискредитацію звання поліцейського. Також Юрій Педос попередив решту підлеглих: написав, що так вчинить із кожним, хто порушить закон і присягу.

Надалі екс-капітану доведеться перед судом відповідати за отримання неправомірної вигоди службовою особою - після завершення слідства, яке зараз триває. За інформацією прес-центру управління Служби безпеки України у Вінницькій області, йому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Стаття відповідальності обіцяє позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із конфіскацією майна та забороною займати посади на строк до 3 років.

З оперативної зйомки СБУ: поліцейського затримали з міченими грішми під Лівобережним відділенням поліції.

Вінницького поліцейського-хабарника звільнять з посади
Вінницького поліцейського-хабарника звільнять з посади

Другие новости