ПоддержатьУкраїнська

Волинському посадовцю-хабарнику одягнули електронний браслет

StopCor
StopCor

StopCor

Волинському посадовцю-хабарнику одягнули електронний браслет

Заступника начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергія Шемейка, якого спіймали на хабарі, залишили під домашнім арештом та одягли електронний барслет.

Про це інформує ВолиньPost.

Відповідну ухвалу в понеділок, 21 листопада, прийняв Апеляційний суд Волинської області.

Нагадаємо, що 11 листопада Сергія Шемейка та його посередників "на гарячому" затримали працівники СБУ. Затримання відбулося в кабінеті Сергія Шемейка.

Під час обшуку в його квартирі було знайдено та вилучено 30 тисяч доларів та 30-мм снаряд. Згодом стало відомо й про банківські заощадження, зокрема 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро.

Волинські правоохоронці задокументували факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, 1000-2500 доларів за здійснення реєстрацій та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, а самому Шемейку призначили запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом строком на два місяці.

Проте і прокурор, і сам підозрюваний оскаржили ухвалу слідчого судді.

Сторона обвинувачення аргументувала свою апеляцію тим, що й наразі існують істотні ризики, що підозрюваний зможе впливати на свідків по справі, спотворювати документи, або ж узагалі втекти. Навіть перебуваючи вдома, Сергій Шемейко має доступ до електронних засобів зв'язку, а відтак може навіть не виходячи з дому контактувати з колегами чи іншими людьми, які причетні до цієї справи.

В свою чергу підозрюваний просив спростити йому систему перебування під домашнім арештом, а саме – надати йому дозвіл відлучатися з квартири з 8:00 до 18:00. Мовляв, він знаходиться на лікарняному та повинен час від часу відвідувати медичний заклад. А через заборону суду він цього робити не може.

Відтак, розглянувши обидві апеляції, колегія суддів дійшла до висновку, що в задоволенні скарги підозрюваного слід відмовити, а апеляцію прокурора задовольнити частково – залишити Сергію Шемейку попередній запобіжний захід, але з додатковими обмеженнями. Окрім цілодобового домашнього арешту та електронного браслета заборонити йому спілкуватись з колегами та сторонами по справі та всі свої дії узгоджувати зі слідчим чи прокурором.

Другие новости