ПоддержатьУкраїнська

"Все, что нажито непосильным трудом" – журналісти відвідали маєток одіозного голови "Хмельницькобленерго"

StopCor
StopCor

StopCor

'Все, что нажито непосильным трудом' – журналісти відвідали маєток одіозного голови 'Хмельницькобленерго'

«Три магнитофона, три кинокамеры заграничных, три портсигара отечественных, куртка замшевая… три куртки. Магнитофон импортный! Пиджак!» - перелік того, що було вкрадено у громадянина Шпака у старій радянській кінокомедії. А на сучасній Хмельниччині все навпаки – саме пана Шпака, голову «Хмельницькобленерго», звинувачують у розкраданні коштів. Втім, на судове засідання очільник держкомпанії не з’явився – терміново ліг до лікарні, з якої так само оперативно виписався перед візитом журналістів «СтопКору».

Отже, шукати Шпака знімальна група «Стоп Корупції» поїхали до його заміського будинку. Але потрапити до нього виявилося проблемою. До шлагбаума, який перекриває в’їзд до елітного поселення, одразу прибіг охоронець, ледве побачивши машину журналістів. Не потрапивши до закритого містечка через головний вхід, стопкорівці вирішили шукати обхідні шляхи або пагорб, щоб хоч поглянути на маєток, у якому проживає Олександр Шпак. 

''Все, что нажито непосильным трудом'' – журналісти відвідали маєток одіозного голови ''Хмельницькобленерго''

Зазначимо, що це закрите містечко може навіть витримати невеличкий штурм середньовічної армії: тут є не лише мур і вартові, а й власна башта. Навколо маєтку – безперервний паркан, а за стіною просто райські умови: одразу в око впадає тенісний корт. Завдяки якому жителі містечка можуть розважатися, не виходячи за ворота і не перетинаючись із людьми по інший бік паркану.

Прогулянка лісом навколо закритих маєтків не була марною. Журналісти нарешті побачили будинок Олександра Шпака. Ще б пак – його 3-поверховий палац важко не помітити. Приблизна вартість цієї розкішної забудови – майже 2 з половиною мільйони доларів США, а чорний хід маєтку веде з подвір’я просто у ліс.

До речі, за документами будинку тут...немає! А є лише земельна ділянка, оформлена на дружину Шпака, для ведення особистого селянського господарства. Втім, за парканом ані кукурудзяного поля, ані свинарника знімальна група так і не побачила. Відзначимо, цей невеличкий триповерховий самобуд – не єдине майно Олександра Шпака.

Подробиці розслідування – у відеоматеріалі. 

https://youtu.be/EUmF_LfUaSY

Другие новости