ПоддержатьУкраїнська

В'ятрович приголомшив Україну, назвавши місто, яке гальмує декомунізацію в країні

StopCor
StopCor

StopCor

В'ятрович приголомшив Україну, назвавши місто, яке гальмує декомунізацію в країні

З метою боротьби з комуністичним минулим в Україні вже перейменували 987 населених пунктів і демонтували майже 2,5 тисячі пам'яток. 

Під час проведення прес-конференції в столиці України глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив про те, що в країні процес декомунізації майже завершено, повідомляє "Діалог.UA".

В'ятрович повідомив про те, що в Україні змінили найменування 987 населених пунктів, демонтували близько 2,5 тисяч пам'яток, з них понад 1,5 тисячі монументів Леніну В. І.

Також він зазначив, що країна знаходиться на етапі завершення процесу позбавлення від спадщини тоталітарного минулого. Але перешкоджає завершенню процесу не що інше, як тривала декомунізація в Києві.

"На жаль, змушений завжди говорити "майже", зокрема через Київ, тому що в Києві досі стоять пам'ятники Щорсу, в Києві досі є на монументі Батьківщини-матері радянський герб, який мав би бути прибраний. У Києві досі триває обговорення якихось топонімів, які повинні бути перейменовані", – заявив керівник УІНП.

Другие новости