ПоддержатьУкраїнська

Янукович з поплічниками пограбував Україну на 40 мільярдів доларів

StopCor
StopCor

StopCor

Янукович з поплічниками пограбував Україну на 40 мільярдів доларів

Екс-президент України Віктор Янукович вивів з держави понад мільярд доларів, а його поплічники-чиновники загалом – близько 40 мільярдів. Таку суму називає міністр юстиції Павло Петренко на основі оцінок, які дали фінансові експерти.

Новину повідомляє "Преса України".

Петренко зазначив, що потрібен закон про спецконфіскацію.

"На жаль, парламент не прийняв закон про спецконфіскацію, і необхідність у ньому не зникає", – сказав міністр.

Петренко пояснив, що ці гроші вивели з країни через схеми й вони знаходяться під різними юрисдикціями в різних державах. За його словами, механізм спецконфіскації дає можливість міжнародного співробітництва для повернення коштів.

Міністр заявив, що буде наполягати, щоб законопроект був прийнятий. Він вважає, що "українські депутати бояться цього закону як вогню".

Нагадаємо, 4 травня почав підготовче засідання у справі про держзраду Януковича. Захист просив суд відкласти підготовче засідання до рішення Апеляційного суду про зміну підсудності справи, однак клопотання було відхилено. Суд також дозволив організувати відеоконференцію для участі Януковича в засіданні у справі про держзраду. Наступне засідання відбудеться 18 травня.

Як відомо, 14 березня Військова прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. За даними ГПУ, його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") КК України.

Другие новости