ПоддержатьУкраїнська

Юристи з'ясували, як екс-очільник МВС Білоконь отримав подвійне громадянство

StopCor
StopCor

StopCor

Юристи з'ясували, як екс-очільник МВС Білоконь отримав подвійне громадянство

Юристи проекту "Стоп корупції" дізналися, як колишній міністр Микола Білоконь втік із країни та отримав російське громадянство, а пізніше крадькома повернувся до України та оформив ще один паспорт.

У таких діях екс-урядовця стопкорівці вбачають антиукраїнську діяльність і надіслали відповідні матеріали до керівництва СБУ.

"Ми встановили, що Миколу Білоконя, який обіймав посаду міністра внутрішніх справ України з 2003 по 2005 роки, за злочини проти прибічників та активістів "Помаранчевого майдану" оголосили у всеукраїнський та міжнародний розшук. 2005 року він втік до РФ, там отримав російське громадянство та поновився у званні генерал-полковника міліції вже Російської Федерації і влаштувався на роботу до Міністерства внутрішніх справ РФ на посаду радником міністра", - йдеться у зверненні юристів "Стоп корупції".

Уже 2011 року, за даними юристів, Білоконь, будучи громадянином РФ, в'їхав до України, подав заяву до МВС про втрату паспорта та отримав 30 грудня того ж року новий паспорт громадянина України. Хоча подвійне громадянство в Україні заборонено, зазначають юристи.

Нині Білоконь із родиною живе на Київщині у розкішному маєтку у місті Українка.

"Можливо Білоконь виконує на території України завдання спеціальних служб РФ, як держави агресора, на шкоду інтересів України. Тож у його діях ми вбачаємо ознаки злочину, передбаченого ст. 114 "шпигунство", - підсумовують у листі до керівництва СБУ юристи "Стоп корупції".

Нагадаємо, раніше у рубриці "За парканом" журналісти проекту зняли з повітря обійстя та розкішний маєток екс-урядника.

ЗА ПАРКАНОМ №12 | Схованка міністра-втікача

Другие новости