ПоддержатьУкраїнська

З початку року прикордонники задокументували понад 50 випадків, коли громадяни пропонували хабарі військовослужбовцям

StopCor
StopCor

StopCor

З початку року прикордонники задокументували понад 50 випадків, коли громадяни пропонували хабарі військовослужбовцям

Впродовж вихідних, що минули, обліковано близько десяти фактів, коли громадяни, які слідують через кордон, адмінмежу з АР Крим та лінію розмежування, порушували чинне законодавство та пропонували прикордонникам неправомірну винагороду.

Так, хабар у розмірі 50 доларів США за незаконний пропуск автомобіля "BMW", на яке видано доручення незаконною російською окупаційною владою у анексованому Криму, намагався дати у контрольному пункті "Чаплинка" громадянин України, що слідував на материкову Україну.

У контрольному пункті "Чонгар" чоловік пропонував прикордонникам 1200 гривень, аби його пропустили на тимчасово окуповану територію за недійсним паспортом, в якому було відсутнє вікове фото.

Прикордонникам Котовського загону відділу "Тимкове" громадянин Молдови намагався заплатити 500 гривень з метою уникнення відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні.

Ще один випадок був зафіксований у контрольному пункті в`їзду-виїзду "Мар’їнка", що на Донеччині. Під час контролю українець запропонував прикордонникам грошову винагороду у розмірі 400 гривень за пропуск через контрольний пункт транспортного засобу за недійсним дорученням, яке зроблене та завірене нотаріусом так званої "ДНР".

Усі ці факти дачі хабарів зафіксовано встановленим порядком. Про скоєння злочинів за ознаками ст. 369 ККУ (давання хабара) направлено повідомлення до правоохоронних органів.

Загалом, з початку 2016 року в органах охорони державного кордону вже зафіксовано 54 випадки відмов прикордонників від запропонованих хабарів на суму понад 140 тисяч гривень. Усі ці факти дачі хабарів зафіксовано встановленим порядком. Про скоєння злочинів за ознаками ст. 369 ККУ (давання хабара) направлено повідомлення до правоохоронних органів.

Другие новости