ПоддержатьУкраїнська

За даними "СтопКору", на Буковині назріває бунт через безконтрольну вирубку лісу

StopCor
StopCor

StopCor

За даними 'СтопКору', на Буковині назріває бунт через безконтрольну вирубку лісу

У Чернівецькій області активісти висловили свою готовність до проведення протестів і блокування доріг у зв'язку з безконтрольними рубками лісів у Кіцманському районі.

Такою інформацією поділились представники чернівецького осередку "Стоп корупції".

"Про такі наміри під час обговорення проблеми вирубки лісів заявили місцеві активісти. За їхніми словами, ДП "Чернівецький лісгосп", до складу якого входить і Кіцманське лісництво, зареєстроване в Глибоцькому районі, куди й платить значну частину податків", – передають настрої людей активісти.

"Вимоги активістів (припинення рубки дерев на узліссі Кіцманського лісу, серед яких – вікові дуби; передача лісу у власність громади та надання йому статусу заказника місцевого значення) підтримали й керівники району, які запропонували на наступну зустріч запросити представників лісгоспу, правоохоронців, які розслідують цю справу, та від розмов переходити до конкретних кроків для захисту лісових угідь. Адже люди вже доведені до відчаю тим, що на своїй землі не можуть вплинути на "ділків", які нищать природу та, прикриваючись "законними паперами", не зважають на моральні сторони своїх учинків і думку громади Кіцманщини", – про такі плани активісти заявили в інтерв'ю місцевій газеті.

Другие новости