ПоддержатьУкраїнська

За даними "СтопКору", родина сільського голови Підгірців володіє 70 гектарами землі на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

За даними 'СтопКору', родина сільського голови Підгірців володіє 70 гектарами землі на Київщині

Родина сільського голови Підгірців, що на Київщині, спільно володіє 70 гектарами землі у Київській області. Про це стало відомо активістам "Стоп корупції", які провели аналіз власності сім'ї чиновника.

"Команда проекту провела аналіз доходів та майна батьків сільського голови Підгірської сільської ради Сергія Кравченка і з'ясувала, що у його матері, посадовця Таїсії Кравченко, офіційно у власності понад 20 гектарів землі у Підгірцях Київської області.

Батько чиновника, теж Сергій Кравченко, володіє дев’ятьма земельними ділянками загальною площею понад 50 гектарів і всі наділи теж у межах Підгірської сільської ради.

І всі ці земельні ділянки на відстані 20 кілометрів від столиці. Під Києвом сотка землі може коштувати декілька сотень доларів. Та попри такі масштабні володіння сільський голова Сергій Кравченко мешкає разом із батьками у маленькому будиночку площею 80 квадратних метрів у селі Підгірці. Там само живе і рідний брат Кравченка Олександр з дружиною та сестра чиновник Тетяна. І це при тому, що у сільського голови також є дружина та двоє дітей. Отож на 80 квадратних метрах товчуться десятеро людей", – розповіли активісти "Стоп корупції", які ознайомились з офіційними деклараціями сільського голови Підгірців Кравченка та членів його родини.

Додамо, що у новому випуску "СтопКору" журналістка Наталя Полинкова показала, як у Підгірцях на Київщині місцева громада виступає за закриття найбільшого в області сміттєзвалища твердих побутових відходів. Сюди за рік звозять понад 400 тисяч тонн сміття зі столиці.

Натомість місцеві чиновники в обхід громади затвердили новий Генплан, за яким поруч зі скандальним сміттєзвалищем хочуть звести сміттєспалювальний завод. А під шумок у новому плані затвердили будівництво житлового комплексу, для якого вже роблять під'їзну дорогу. Сільський голова Підгірців Сергій Кравченко почуває себе місцевим царьком: отримав від батька у подарунок земельну ділянку за суперціною у 700 гривень, має за дружину мільйонерку та батька-депутата сільради, на якого зареєстровано 9 земельних наділів.

За даними ''СтопКору'', родина сільського голови Підгірців володіє 70 гектарами землі на Київщині
За даними ''СтопКору'', родина сільського голови Підгірців володіє 70 гектарами землі на Київщині
За даними ''СтопКору'', родина сільського голови Підгірців володіє 70 гектарами землі на Київщині

Другие новости