ПоддержатьУкраїнська

Після рейдів "СтопКору" піщані браконьєри у Києві перекваліфікувались у власників розважального закладу

StopCor
StopCor

StopCor

Після рейдів 'СтопКору' піщані браконьєри у Києві перекваліфікувались у власників розважального закладу

Піщані браконьєри, які проводили незаконний видобуток надр поруч із ТРЦ "Skymall" у Києві, змінили вид діяльності. Нелегали відкрили на місці точки розважальний заклад. Про це активісти "Стоп корупції" дізнались у процесі громадського моніторингу незаконних точок. Подробиці повідомив координатор проекту Роман Бочкала.

"Трошки "зради". Приклад виявився заразним. Нещодавно активісти "Стоп корупції" навели порядок на озері Тягле. Вирівняли незаконно видобутий пісок. Створили пляж, повернули природі те, що в неї вкрали. Другою проблемною точкою залишився Sky Mall. Одразу поруч із ТЦ процвітали браконьєри. Вивозили награбоване і вдень, і вночі. Заробляли мільйони. З усіма ділились, купували імунітет. Незаконний видобуток вдалось зупинити. Не без нашої участі. Самоскиди з краденим ресурсом блокували, викликали поліцію. Громадськість вимагала зупинити вакханалію. Бандити через продажні суди повернули техніку і намагались відновити роботу. Їм цього не дали. І от сьогодні наші журналісти виявили, що на березі Дніпра, де була нелегальна точка, обладнали кафе.

З'явився паркан, альтанки, дівчина з плаката закликає клієнтів. Перевіримо законність цього закладу. Це вже інша історія. Та все одно краще ніж знищувати природу. Джерела інформують: піщані бандити капітулювали. Вони не змогли підкупити громадських активістів та правоохоронців. І були змушені згорнути свою незаконну діяльність. Зупинити піщаний безлад у Києві та області обіцяв особисто Генпрокурор Юрій Луценко. І маю визнати – слово тримає. Як і його підлеглі. Раніше такого не було... Приємно", – написав координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала на своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, "СтопКор" відкрив пляж на місці незаконного видобутку піску на озері Тягле у Дарницькому районі Києва.

"Нам вдалось, на перший погляд, неймовірне, ми не лише домоглись закриття нелегальної піщаної точки, арешту та конфіскації техніки браконьєрів, ми змогли повернути берег озера киянам. Ба більше, на місці занехаяного берега тепер сучасний пляж. Ми разом із членами Асоціації видобувачів піску України офіційно відкрили нову зону відпочинку та запрошуємо усіх жителів столиці приємно провести час у справжньому оазисі. На території комфортні лавки, які власноруч зробили стопкорівці, та волейбольний майданчик. І це лише початок", – розповіли активісти.

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" розчистили дві карти на березі озера Тягле у Дарницькому районі Києва, де раніше браконьєри проводили незаконний видобуток піску. На території працювали одразу три бульдозери.

Додамо, поліція забирала на допит представників піщаних нелегалів за блокування роботи бульдозера, який "СтопКор" задіяв для облаштування території на березі озера Тягле у Дарницькому районі Києва.

Зазначимо, що команда "Стоп корупції" своїми діями розпочала безпрецедентну акцію і має намір провести аналогічні заходи на інших гарячих піщаних точках у Києві та області.

Стопкорівці розчистили частину територію на березі столичного озера Тягле, де раніше піщані браконьєри проводили незаконний видобуток надр. Активісти ГО "Стоп корупції" за участі Департаменту міського благоустрою, КП "Плесо", членів Асоціації видобувачів піску України, депутатів Київської міської ради, представників Дарницької прокуратури й екологів вийшли на облаштування озера, щоб повернути незаконно намитий пісок до водойми та створити пляж.

Другие новости