ПоддержатьУкраїнська

За збройний спротив ЗСУ двох учасників незаконних збройних формувань РФ на Луганщині засуджено до 8 років ув’язнення

StopCor
StopCor

StopCor

За збройний спротив ЗСУ двох учасників незаконних збройних формувань  РФ на Луганщині засуджено до 8 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області визнано винними двох учасників незаконного збройного формування РФ (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Лисичанський міський суд Луганської області призначив їм 8 років позбавлення волі.

За даними слідства, з травня 2019 року громадяни України у складі одного з батальйонів «народної міліції ЛНР» здійснювали збройний спротив підрозділам Збройних Сил України, що задіяні у проведенні операції Об’єднаних сил. Зазначене збройне формування дислокується у смт Чорнухине Попаснянського району Луганської області.

Під час протиправної діяльності, що була направлена на підрив державного суверенітету України та зміну меж її території, вказані особи займали посади «командира відділення» та «оператора-навідника». Відповідно до покладених на них ватажками НЗФ РФ обов’язків один з обвинувачених чергував на передових позиціях окупованих територій, заповнював журнали бойових дій, картки обстрілів та займався іншою документацією, інший – збирав та передавав до так званого військового штабу «народної міліції ЛНР» інформацію про напрямки та час ведення обстрілів, використане озброєння з метою коригування бойових дій.

У лютому 2020 року учасників збройного формування РФ в Луганській області затримано та судом застосовано до них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У рамках досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою вину та надали свідчення про участь інших осіб у збройних формуваннях самопроголошених органів Луганській області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Прес-служба прокуратури Луганської області

Другие новости