ПоддержатьУкраїнська

Заарештовані корупціонери намагалися втекти та відкупитися – Аваков

StopCor
StopCor

StopCor

Заарештовані корупціонери намагалися втекти та відкупитися – Аваков

В ході антикорупційної спецоперації, яку назвали наймасштабнішою за всю історію України, чиновники при затриманні вдавалися до будь-яких способів уникнути покарання. Вони тікали й пропонували астрономічні хабарі. Про це розповів глава МВС Арсен Аваков.

Новину повідомляє "Преса України".

"Спроби втекти були, в тому числі драматичні. Вчора люди намагалися втекти машиною, їхали в аеропорт, зідзвонювалися, будь-які гроші за коридор", – розповів він.

На питання, звідки екс-чиновники отримали інформацію про підготовку арешту, Аваков зазначив, що операція була дуже масштабною, тому витоки на фінальній стадії могли бути.

"В операції брали участь понад 2 тисячі осіб. Півсотні судових рішень. Як би ми не прагнули до синхронності, десь якось щось, мабуть, з'являлося. Більшість цих людей так чи інакше стикалися з правоохоронною системою. І нинішня система дає збої, і тріщини часто-густо, тут не треба красуватися", – підкреслив він.

Глава МВС повідомив, що одного підозрюваного затримали в аеропорту Бориспіль, ще кількох затримали вже "не вдома".

"Не всіх вдалося затримати з тих, що планувалося спочатку", – додав він.

Як повідомлялося, вчора понад 2 тис. правоохоронців провели 454 обшуки в 15 областях і затримали 23 діючих і колишніх керівників податкової служби.

Вчора суд обрав запобіжний захід екс-голові податкової у Полтавській обл. Володимиру Задорожному, зобов'язавши його носити електронний браслет і призначивши 12 млн грн застави. Також Печерський суд відпустив під заставу в розмірі 15 млн грн колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антипова, у якого під час обшуку знайшли 3,8 млн доларів готівкою.

Другие новости