ПоддержатьУкраїнська

Загострення на Донбасі: 4 військових ЗСУ загинули, 17 – поранені

StopCor
StopCor

StopCor

Загострення на Донбасі: 4 військових ЗСУ загинули, 17 – поранені

Незаконні збройні формування з усіх сил гатять по позиціях української армії з "Градів" та важкої артилерії. За добу вони більше сотні разів порушили тишу і завдали значних втрат силам АТО: 4 військових загинули, а 17 отримали поранення різної ступені важкості.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найгірше прийшлося бійцям, які стоять на Донецькому напрямку: під Пісками, Авдіївкою, Кам'янкою та Опитним. По них гатили з "Градів", танків, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Гранітне і Луганське бойовики накрили 122-мм артилерією. В районі Новгородського, Луганського, Мар'їнки, Водяного, Троїцького, Пісків та Верхньоторецького працювали міномети противника.

"На Маріупольському напрямку по наших позиціях в районі Широкиного, Новогригорівки та Старогнатівки вогонь вели РСЗВ БМ-21 Град. 122 міліметрова артилерія, 120 та 82 міліметрові міномети вели вогонь по Водяному, Красногорівці, Богданівці, Гранітному, Широкиному, Опитному, Мар'їнці, Чермалику. По Березовому, Павлополю, Гнутовому та Водяному бойовики вели вогонь з гранатометів, зенітних установок, стрілецької зброї. Чермалик обстріляли з ПТРК, а по позиціях біля Мар'їнки та Павлополя вогонь вели снайпери", – йдеться в повідомленні прес-центру.

На Луганському напрямку обстрілам зі 152-мм артилерійських гармат була піддана Новозванівка. Мінометним вогнем бойовики накрили населені пункти Кримське та Сизе, а також їхні околиці. Стрілецьку зброю в поєднанні з гранатометами застосували під Новоолександрівкою та Новозванівкою.

Під час 114 обстрілів 21 український військовий отримав поранення, четверо – несумісні з життям.

Нагадаємо, бойовики пізно ввечері вгатили з важкого озброєння по наметовому містечку для мирних мешканців в Авдіївці. В наслідок цього двоє людей загинуло, ще двоє – поранено, в тому числі фотокореспондент з Великобританії.

Другие новости