ПоддержатьУкраїнська

Захарченко приїхав під Авдіївку і злякався побаченого

StopCor
StopCor

StopCor

Захарченко приїхав під Авдіївку і злякався побаченого

Олександр Захарченко побував на позиціях бойовиків і заявив, що Порошенка відав наказ атакувати "армію ДНР". Відповідне відео з'явилось на одному із сепаратистських сайтів, однак є одна деталь – Захарченко наприкінці відео налякано заявив, що ЗСУ не зможуть прорватись в Донецьк.

Новину повідомляє "Преса України".

На позиціях бойовиків поблизу Авдіївки 31 січня все ж з'явився лідер "ДНР" Олександр Захарченко. Він роздавав команди бойовикам, а наприкінці візиту налякано зізнався, що ЗСУ не вдасться підступити до Донецька.

"Україна почала бойові дії, бо Америка та Росія не домовилась по … лінії зіткнення, і розуміючи, що Україні в цьому житті нічого не світить, Порошенко дав наказ атакувати Донецьку народну республіку. Ситуація на фронті дуже складна, бої ідуть на території протяжністю 50 км. В цей момент ми знаходимось в районі Авдіївки, третю добу українські військові намагаються прорватись у Донецьк, Макіївку. Українці зазнають втрат, але вони не пройдуть", – без усілякої упевненості у сказаному заявив Захарченко.

Захарченко пов'язав ескалацію конфлікту на Донбасі із переговорами Кремля та Білого Дому. До слова, британська газета Financial Times звернула увагу, що загострення конфлікту на Донбасі почалося після телефонної бесіди американського президента Дональда Трампа  та його російського колеги Володимира Путіна.

Цікаво, що за останні два дні активних бойових дій Захарченко вперше на камери доповідав про складну ситуацію у "ДНР". Про його відсутність в окупованому Донецьку у вівторок, 31 січня, висловився Гіркін-Стрєлков:

"Всі питають – "куди подівся Захарченко"? А я не можу відповісти ні сам, ні дізнатись у кого-небудь. Може, Лондон бере? Або йому на сьогодні методичку досі не погодили? А, може, у Суркова в адміністратора застряг?"

Зауважимо, що за різними даними, бойовики зазнали серйозних втрат в Авдіївці.

Нагадаємо, Україна закликає світову спільноту не ігнорувати загострення під Авдіївкою та ні в якому разі не знімати санкції з Росії. Українським дипломатам віддано розпорядження донести інформацію про ескалацію міжнародним партнерам. Силовики та представники влади отримали доручення щодо контролю ситуації в районі масованих обстрілів на Донбасі.

Другие новости