ПоддержатьУкраїнська

Журналіст "СтопКору" закликав керівництво "Укрзалізниці" зайнятись начальником залізничної станції Чорноморськ

StopCor
StopCor

StopCor

Журналіст 'СтопКору' закликав керівництво 'Укрзалізниці' зайнятись начальником залізничної станції Чорноморськ

Журналіст "СтопКору" Олександр Мамай закликав керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна звернути увагу на корупційну діяльність начальника залізничної станції Іллічівськ Володимира Колпакова. На своїй сторінці у соцмережі розслідувач оприлюднив декларацію посадовця.

"Давайте зробимо популярним ще одного "героя нашого часу" – начальник залізничної станції Іллічівськ (так-так, ще офіційно не перейменували на Чорноморськ) Володимир Колпаков. У Володимира під Москвою (Подольськ) земельна ділянка із котеджем та російське громадянство. Їздить Володимир на Audi Q7, вартістю півмільйона гривень. А, ну і ще він задекларував 150 тисяч доларів готівки. Володимир 10 років тому спільно зі своїми колегами по Укрзалізниці "мочканули" у лазні бізнесмена, який займався вантажними перевезеннями, але тоді він відмазався, а зараз спокійнісінько сидить на жирному потоці. Адже Чорноморськ – місто з найбільшим вантажним морським портом України.

Рік тому результати журналістського розслідування я особисто передав керівнику "Укрзалізниці" Войцеху Балчуну. Перед Новим роком я ще раз нагадав про це пану Балчуну на брифінгу. Результату – трохи менше, ніж "0". Одеське СБУ теж чудово знає про Колпакова – але у них там свої договірняки. Декларація:

https://declarations.com.ua/declaration/nacp_da3ea545-c592-4a8b-a6ac-b10321432b70", – написав журналіст Олександр Мамай на своєму фейсбуці.

Журналіст ''СтопКору'' закликав керівництво ''Укрзалізниці'' зайнятись начальником залізничної станції Чорноморськ

Нагадаємо, влітку 2016 року журналіст "СтопКору" Олександр Мамай передав матеріали розслідування щодо корупційної діяльності начальника залізничної вантажної станції "Чорноморськ" Володимира Колпакова новообраному голові ПАТ "Укрзалізниця" Войцеху Бальчуну.

Войцех Бальчун узяв папери та пообіцяв, що інформація не пройде повз його увагу.

Додамо, "СтопКор" розкрив накатану роками схему заробітку на залізничній станції "Чорноморськ". За даними журналістів, її начальник Володимир Колпаков налагодив цілу систему поборів. Данину беруть із кожного вагона. За вантаж із металом до 2,5 тисяч доларів, за деревину – тисячу з вагона. Щодня через залізничний вузол проходить до 300 вагонів, а через руки начальника, за даними інсайдерів, до 3 мільйонів чорного налу за місяць.

https://youtu.be/ty-GPTvsCrM

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни