ПоддержатьУкраїнська

Журналісти опублікували відео бою під Авдіївкою

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти опублікували відео бою під Авдіївкою

У мережі опублікували відео, зняте на одній із позицій Збройних сил України у районі Авдіївки. Кадри демонструють бій, який зав'язався напередодні між бійцями АТО та бойовиками незаконних збройних формувань.

Відповідний ролик оприлюднило видання "Радіо Свобода".

Як зазначається, зіткнення з бойовиками відбулося у понеділок, 6 січня. Терористи застосували гранатомети та зброю великого калібру, а згодом долучили ще й артилерію.

У свою чергу, бійці 39-го окремого мотопіхотного батальйону у складі 72-ї механізованої бригади ЗСУ, які захищають цю позицію, змушені були дати відповідь на обстріли противника.

Обстріли позиції сил АТО тривали до ночі й велися по всій лінії оборони поблизу Авдіївки, інформує видання.

Самі військові констатують деяке полегшення обстановки у цьому районі.

"За останній тиждень трохи легше. Вони все одно працюють по нас – і стрілецькою, і артою. Полегшення суттєвого немає, полегшення тільки через те, що не працюють "Гради". Близько 4-ї години, коли починає сутеніти, починаються обстріли з їхньої сторони", – розповідає один з бійців батальйону.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про підготовку Росії до подальшого загострення на Донбасі. Так, останнім часом вона посилила перекидання в окупований регіон солдат, зброї та військової техніки.

Другие новости