ПоддержатьУкраїнська

Журналісти показали усю правду про одного з найбагатших суддів України

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти показали усю правду про одного з найбагатших суддів України

У цьому випуску "СтопКор" показав усю правду про скандального суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова. Ємельянов зробив стрімку і блискавичну кар'єру, за 10 років роботи у системі українського правосуддя поміняв кілька судів на Донеччині та "доріс" до столичного Вищого господарського суду.

Саме там під патронатом свого тодішнього керівника Віктора Татькова організував найбільшу в країні корупційну схему, у якій були залучені півтисячі суддів.

"Після скерування справи до конкретного судді йому давали "винагороду" за потрібне рішення. Якщо ж суддя відмовлявся, розгляд справи переносили на день, коли він у відпустці, і тоді справа автоматично переходила до іншого. Подекуди справи міняли по 5-6 суддів, аж поки не потрапляли до підконтрольного судді. Найчастіше у такий спосіб узаконювали рейдерські захоплення підприємств. Ціна вирішення питань коливалась до декількох мільйонів доларів", – розповіла деталі схеми авторка розслідування Лілія Ткачук.

"СтопКор" знайшов та поспілкувався з одіозним суддею й дізнався, що сталось із тими служителями Феміди, які не підкорились впливу Ємельянова та Татькова.

https://youtu.be/R8B12WJTcXg

Другие новости