ПоддержатьУкраїнська

Журналісти "Стопкору" розкрили секрет дешевого газу на відомій мережі у столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти 'Стопкору' розкрили секрет дешевого газу на відомій мережі у столиці

Журналісти розрахували формулу, за якою формують ціну на газ, і зрозуміли, на чому заробляють надприбутки власники відомої мережі "Барс-2000". Про це йдеться в новому сюжеті програми журналістських розслідувань "СтопКор".

Автор Артем Лагутенко вже робив сюжет про мережу з дешевим газом і минулого разу мало не добився закриття однієї зі станцій через брак документів.

"Ціна газу на заправних пунктах утворюється на підставі вартості закупівлі самого газу, митного акцизу, податку на додану вартість, доставки на зберігання, самого ж таки зберігання газу і транспортування до автогазового пункту.

Далі - мінімальні(!) експлуатаційні видатки та, звісно, роздрібний акциз.

За умов дотримання всіх виплат на кожен літр газу компанія "Барс-2000" витрачає 20 копійок", - зазначає автор.

Тоді за рахунок чого мережа тримає низьку ціну на послуги порівняно з конкурентами? Експерт із паливного ринку припустив, що компанія уникає сплати роздрібного акцизу.

Артем Лагутенко знайшов підтвердження цього в архівах Державної фіскальної служби. У документах чорним по білому вказано, що лише торік "Барс-2000" ухилилася від сплати податку на 5 мільйонів гривень.

Артем Лагутенко знайшов на лише джерела додаткових надходжень, а й примарного керівника компанії та її офіс у Маріуполі.

Хто знімає газові вершки та прикриває нелегальні заправки у столиці, дивіться сьогодні у розслідуванні "СтопКору" о 20.00 на 5 каналі.

Другие новости