ПоддержатьУкраїнська

ЗСУ вперше за довгий час пережили добу без втрат

StopCor
StopCor

StopCor

ЗСУ вперше за довгий час пережили добу без втрат

43 випадки порушення режиму тиші нарахували українські військові за добу, 16 травня. Попри інтенсивні вогневі атаки бойовиків, силам АТО вдалося дати їм гідну відсіч без втрат для себе.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ситуація… залишається складною, проте стабільною та контрольованою українськими воїнами", – відзначає штаб АТО і заявляє, що підтримувані Росією бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

Згідно з ранковим зведенням, міномети калібру 120 міліметрів сепаратисти застосували поблизу Кримського, Трьохізбенки та Кряківки на Луганському напрямку, неподалік селища Травневе та поблизу Авдіївки – на Донецькому напрямку. "Одна ворожа міна калібру 120 міліметрів знову влучила у житловий квартал Авдіївки. На щастя, цього разу ніхто з місцевих мешканців не постраждав", – ідеться в повідомленні.

В угрупованнях "ДНР" та "ЛНР" заявляють про різне загострення ситуації в зоні бойових дій і активізацію протистояння поблизу Донецька, Горлівки та Дебальцевого на Донеччині, в районі траси Бахмутка та поблизу Первомайська – на Луганщині.

Нагадаємо, українські військові, що захищають позиції поблизу Станиці Луганської, дотримуються думки, що місцевого населення в районі цього населеного пункту, який перебуває під контролем бойовиків, взагалі не лишилося. Останнім часом бойовики на цій ділянці суттєво активізувалися й засилають своїх диверсантів.

Другие новости