ПоддержатьУкраїнська

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

StopCor
StopCor

StopCor

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

Олександру Шепелєву, колишньому народному депутатові України, який перебуває у міжнародному розшуку, угорські компетентні органи відмовили в наданні статусу втікача. Про це повідомила агенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в дипломатичних колах. 

Щоправда, Олександр Шепелєв-старший, адвокат і батько колишнього народного обранця, цю інформацію вже спростував.

У минулій програмі ми показали ґрунтовне спеціальне розслідування про діяння екс-парламентарія Шепелєва. Нагадаємо, що народного депутата 5-го і 6-го скликань Олександра Шепелєва було затримано в його день народження, 4 липня, у Будапешті з угорським паспортом на прізвище Шевченко. Тут, в Україні, його підозрюють у злочинах, передбачених двома статтями Кримінального кодексу – розкраданні в особливо великих розмірах і замаху на вбивство. Ці епізоди пов’язані, зокрема, з аферами навколо банку "Родовід": у 2009 році фінансова установа, яка збанкрутувала, не витримавши кризи, отримала рефінансування від Нацбанку – велику державну грошову допомогу, частину якої тоді просто розікрали. Народний депутат Шепелєв на той час був тіньовим куратором "Родовід Банку" і впливав на прийняття рішень його тимчасовим адміністратором Сергієм Щербиною. Той сьогодні вже перебуває на лаві підсудних.

Підозри щодо організації Шепелєвим замаху на вбивство пов’язані з персоною банкіра Сергія Дядечка, який колись був одним із співвласників і менеджерів "Родовід Банку". У березні 2013 року автомобіль Дядечка обстріляли з автоматичної зброї, а сам він вижив тільки дивом. За цей злочин судять групу осіб, зокрема і бізнесмена Василя Даниліва, кума Олександра Шепелєва, який, за версією слідства, і замовив цей злочин.

Окрім, власне, замаху на Дядечка, з ім’ям Шепелєва пов’язують іще щонайменше дві кримінальні історії – вбивство банкіра Кириченка 2003 року та полковника МВС Єрохіна 2006-го.

У кожному разі, якщо Шепелєва видадуть в Україну, це може спричинити доволі цікаві процеси: надто вже багато знає про фінансові оборудки сильних світу цього цей колишній народний обранець від Блоку Юлії Тимошенко, а згодом і член фракції Партії регіонів.

"Знак оклику" уважно стежитиме за розвитком подій навколо цієї одіозної персони.     

ТВі    

Читайте также: Верховный Суд отменил решение судов предыдущих инстанций по банку “Союз”

Другие новости

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Работает на двух работах и получает пенсию: какие доходы задекларировал Александр Гринчак