ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" пікетував управління поліції Хмельницького через автівки-двійники

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' пікетував управління поліції Хмельницького через автівки-двійники

Активісти "Стоп корупції" пікетували ГУ НП у Хмельницькій області через імовірну причетність правоохоронців до торгівлі авто-двійниками та машинами із підробленими документами. Такі підозри виникли у голови місцевого осередку проекту Артура Сторожука. З цього приводу активіст уже звернувся до Департаменту патрульної поліції України.

"Цей бізнес у місті організували та курували спочатку працівники ДАІ, а наразі патрульні поліцейські. Істотна кількість таких авто знаходиться у користуванні та володінні діючих працівників поліції.

Але першопричиною візиту є ситуація із братом патрульного Клінтухова. На початку червня його автівку зупинили інспектори з безпеки дорожнього руху через підозру, що транспортний засіб – нелегальний.

Як стало відомо в ході спілкування з водієм, автомобіль не його, а його брата, який працює в патрульній поліції. Через деякий час приїхав брат, який дійсно служить в патрульній поліції Хмельницького, Клінтухов Григорій, друга рота, вдягнений був у формений одяг. Останній, не змігши домовитись на місці події, вихопив підроблене свідоцтво про реєстрацію, сів в автомобіль Ауді А6 на польських номерах і почав тікати", – зазначають активісти "Стоп корупції".

Усі події були зафіксовані на відеореєстратор в авто поліцейських та нагрудні камери поліцейських (із записом голосу) та відео громадських активістів.

"Проте ні відео, ні фото з того моменту не оприлюднюють. Це й викликає підозри, адже саме документальний запис зміг би або підтвердити, або спростувати те, що патрульний, який здав зміну, був у формі та, по суті, перевищив свої повноваження. В управлінні ж певні – Григорій Клінтухов приїхав просто підтримати брата", – додають громадські активісти.

Сам правоохоронець від коментарів відмовився.

Наразі тривають експертизи автомобіля та службове розслідування щодо патрульного.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет