ПоддержатьУкраїнська

У Києві юристи "здали" паркувальників-нелегалів Нацполіції

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві юристи 'здали' паркувальників-нелегалів Нацполіції

Юристи "Стоп корупції" звернулися до начальника ГУ Нацполіції у місті Києві полковника поліції Андрія Крищенка через незаконну підприємницьку діяльність паркувальників у столиці. Про це йдеться в офіційному зверненні.

"Під час журналістського експерименту журналісти проекту залишили авто на спеціально обладнаному паркомісці на вулиці Шота Руставелі. Після цього до водія підійшов паркувальник і взяв за стоянку 10 гривень. Журналісти помітили, що попри те що на паркувальникові був жилет з написом КП "Київтранспарксервісу", одяг відрізнявся від форменого. Чоловік поклав гроші до кишені, в обмін не надав розрахункового чеку, як має бути за законом", - описують ситуацію юристи у зверненні до Нацполіції.

Протягом десяти хвилин паркувальник ошукав ще десятьох автовласників і, за підрахунками журналістів, чоловік так заробив сто гривень.

На цій же ділянці дороги працювали ще двоє паркувальників: один нелегал, другий у формі "Київтранспарксервісу".

У діях паркувальників юристи вбачають шахрайство та просять керівництво ГУ Нацполіції належно відреагувати і перевірити діяльність зловмисників.

Нагадаємо, активісти "Стоп корупції" провернули соціальний експеримент та перевірили автовласників на довірливість та знання законів. У помаранчевих жилетах та з фіктивними бейджами працівників КП "Київтранспарксервісу" знімальна група та правозахисники організували фіктивне паркування у центрі Києва на проспекті Перемоги. Про результати розповів журналіст Олександр Мамай.

"Діяли у центрі Києва, на проспекті Перемоги. Понад половина учасників експерименту віддавала гроші нашим псевдопаркувальникам і навіть не просила показати посвідчення з мокрою печаткою. Також водіїв не бентежило те, що на цій ділянці дороги не було жодного знаку, що вказував би на платне парковання", - зазначив журналіст.

По завершенні експерименту активісти "Стоп корупції" повертали водіям гроші та проводили короткий лікбез, у якому роз'яснювали, яка атрибутика має бути у справжніх працівників "Київтранспарксервісу" та як діяти, щоб не стати легкою здобиччю навіть легальних паркувальників.

Другие новости

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Глава Одесской районной государственной администрации задекларировал четыре автомобиля на 7млн., три из которых принадлежат родственникам

Работает на двух работах и получает пенсию: какие доходы задекларировал Александр Гринчак

Полицейские ликвидировали мошеннический call-центр в Одессе, который выдурил у граждан Чехии 5,5 миллиона гривен

Полицейские ликвидировали мошеннический call-центр в Одессе, который выдурил у граждан Чехии 5,5 миллиона гривен

Полиция задержала организатора мошенников: 40-летнего жителя Днепра

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни