ПоддержатьУкраїнська

Іран виділить родинам жертв катастрофи літака МАУ в Тегерані по 150 000 доларів

StopCor
StopCor

StopCor

Іран виділить родинам жертв катастрофи літака МАУ в Тегерані по 150 000 доларів

Іранський уряд виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям кожної з 176 жертв авіакатастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" , що сталася в січні цього року у Тегерані. Про це повідомляє іранське державне інформаційне агентство "IRNA", передає "DW".

 Фото: REUTERS

"Кабінет міністрів затвердив якомога швидше виділити 150 000 доларів чи еквівалент у євро на компенсації родинам кожної з жертв катастрофи літака Міжнародих українських авіаліній", - зазначається в заяві іранського уряду.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, впав в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули.

Іран 11 січня заявив, що іранські військові збили Boeing "помилково". Переговори між Україною та Іраном щодо розслідування трагедії та компенсації за збиття літака тривали з липня.

Як повідомлялося, у листопаді заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов заявив про підстави сумніватися у офіційній версії Тегерана.

Мамедов також звернув увагу на те, що розслідування справи ведеться за статтями 291 і 616 кримінального кодексу Ірану, які передбачають покарання за ненавмисне вбивство або вбивство з необережності. За словами заступника генерального прокурора, максимальна санкція у цьому випадку передбачає до трьох років в'язниці і виплату грошової компенсації родинам загиблих.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, нардепка заявила, що виплата ФОПам по 8 тисяч гривень – достатня підтримка на 2 тижні локдауну.

Другие новости