ПоддержатьУкраїнська

Протести в Білорусі: у Мінську затримали понад 300 осіб 

StopCor
StopCor

StopCor

Протести в Білорусі: у Мінську затримали понад 300 осіб 

13 грудня під час недільного маршу проти президента Білорусі Олександра Лукашенка у Мінську затримали понад 300 протестувальників.

 Фото: Reuters

Про це пише Українська правда.

"13 грудня з 12.00 у різних районах столиці збиралися групи громадян (загальна кількість не перевищила 800 осіб), які позначали себе незареєстрованою символікою. Учасників несанкціонованих заходів неодноразово попереджали про неприпустимість протиправних дій. Ті, хто не реагував на прохання, і найбільш активні громадяни були затримані", - повідомили у міліції.

На території Мінська затримано понад 300 громадян – за ст.23.34 КоАП за "порушення порядку організації або проведення масових заходів", а також за ст.23.4 КоАП за "непокору законній вимозі працівників органів внутрішніх справ".

У той же час, правозахисний центр "Весна" опублікував імена вже 286 затриманих у неділю в Білорусі, список доповнюється. Майже всі вони були затримані в Мінську.

Беларуская асацыяцыя журналістаў повідомляє, що в неділю також затримали журналіста "Белсату" Стаса Івашкевича, фотографа Геннадія Вератинського та редактора "Онлайнера" ​​Миколу Градзюшко.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські ігри.

Другие новости