ПоддержатьУкраїнська

Санду попередила Москву, що Молдова йде в ЄС 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Санду попередила Москву, що Молдова йде в ЄС 

Президент Молдови Мая Санду в інтерв’ю заявила, що новий шлях Молдови - майбутнє членство в ЄС. Вона сказала, що попередила про ці плани Москву. 

 Президент Молдови Мая Санду Фото: ОПУ

Санду в інтерв’ю Reuters заявила, що Молдова обрала шлях європейської інтеграції та у майбутньому хоче, щоб країна вступила до Європейського союзу. 

"Молдова хоче стати членом ЄС одного дня. Ми хотіли б потрапити туди швидше", - сказала вона.

На питання, чи буде Росія проти вступу Молдови в Європейський союз Санду відповіла, що вже повідомила російським чиновникам про плани на майбутнє своєї країни. 

"Ми будемо наполягати на тому, що це наш вибір (приєднатися до ЄС, - ред.), і ми хотіли б, щоб інші країни поважали цей вибір", - додала Санду.

Зазначимо, президент Молдови перебувала у Брюсселі у рамках саміту “Східного партнерства”. На ньому також був присутній президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у середу 15 грудня президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Брюсселі заявив, що Україна готова до будь-якого формату перемовин із Росією для вирішення конфлікту.

Раніше Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц завершили свої перші переговори. Також він зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Другие новости