ПоддержатьУкраїнська

У Європі перший футбольний клуб оголосив про ліквідацію через пандемію

StopCor
StopCor

StopCor

У Європі перший футбольний клуб оголосив про ліквідацію через пандемію

Словацький футбольний клуб «Жиліна» сьогодні, 30 березня, оголосив про ліквідацію. Причина — неможливість утримувати клуб через зупинку футбольних змагань.

 Останній на сьогодні домашній матч «Жиліни» 1 березня Фото: ФК «Жиліна»

Словацький футбольний клуб «Жиліна» на офіційному сайті оголосив про ліквідацію. Клуб почне процедуру 1 квітня.

«Фінансування клубу залежить від продажу гравців. Бюджет клубу на 2020 рік заснований на доходах від трансферів гравців цього літа. Зараз більш ніж імовірно, що дохід від літніх трансферів дорівнюватиме нулю», — ідеться в повідомленні.

Журналіст Кирило Крижановський у своєму телеграм-каналі зазначив:

«Цієї зими «Жиліна» продала Роберта Боженика у нідерландський «Феєнорд» за 4 млн євро, влітку 2018-го — гравців на 5.5 млн євро до італійських «Фіорентини» та «Емполі».

«Більшу частину витрат клубу становлять зарплати гравців. Клуб запропонував футболістам тимчасово знизити базові зарплати, поки тривають надзвичайні умови. Однак лідери команди оголосили, що вестимуть переговори за участі президента Спілки професіоналів футболу. ФК «Жиліна» вважає це недоречним і несправедливим. Єдиний акціонер Йозеф Антошик вирішив ліквідувати клуб», — зазначено в тексті повідомлення на сайті «Жиліни».

Згідно з інформацією, процедура ліквідації буде запущена з 1 квітня. Статус компанії, що ліквідується, не обмежує можливості для неї участі у змаганнях, якщо вони вчасно поновляться.

Разом із тим, згідно з повідомленням, клуб налаштований і надалі підтримувати дитячу школу, дитячих тренерів та гравців із найнижчими зарплатами. Якщо пандемію коронавірусної інфекції зуміють подолати.

«Жиліна» — один із найбільш титулованих клубів Словаччини, семиразовий чемпіон країни. Нині чемпіонат там припинений, команда з однойменного міста після 22 ігор посідає другу сходинку.

У Словаччині станом на 18:00 30 березня — 336 інфікованих, семеро одужали, померлих немає. Населення країни — 5.4 млн осіб, а Жиліна має близько 85 тисяч жителів.

Другие новости