ПоддержатьУкраїнська

У Москві активісти виступили на підтримку кримських цивільних журналістів

StopCor
StopCor

StopCor

У Москві активісти виступили на підтримку кримських цивільних журналістів

Ввечері, 30 листопада у столиці Російської Федерації біля Курського вокзалу активісти ініціативної групи «Стратегія-30» провели акцію «День політзеки». Страйкувальники виступили на підтримку заарештованих мешканців Автономної Республіки Крим, які займалися блогерською чи журналістською діяльністю.

Цим поділилося видання Крим.Реаліі з посиланням на слова однієї з учасниць акції Віри Лаврешиної.

«Кореспонденту «Грані.ру» Ремзі Бекірова загрожує 20 років колонії або навіть довічний термін за терористичної статті за його репортерської роботу на судових процесах у окупованому Криму. Наріман Мемедемінов, кримський блогер, сидить уже майже два роки «за заклики до екстремізму». Осман Аріфмеметов і Рустем Шейхаліев також арештовані за те, що вони, як цивільні журналісти, розповідали про переслідування кримських татар у себе на батьківщині», - зазначають активісти в своєму зверненні в Facebook.

Як повідомила Віра Лаврешіна, останнім часом акції проходять спокійно, без провокацій і затримань активістів.

«Публіка явно присмирніла, що не кидається. Репресивні закони всіх прішібла. Всіх стосуються ... Ми зробили плакат з текстом «Ти записався в іноземні агенти?» Хтось із наших глядачів сфотканная на свій телефон з таким «прикольним» плакатом, а хтось запитав, де записуватися і скільки заплатять», - розповіла активістка.

Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов і Рустем Шейхаліев були затримані в березні цього року. Слідство ФСБ звинувачує їх в участі в забороненій в Росії і включеному Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Блогера, громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова затримали в березні 2018 року. Його звинуватили до публічних закликів до здійснення терористичної діяльності. Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону 2 жовтня призначив покарання у вигляді 2 років і 6 місяців позбавлення волі в колонії поселенні.

Другие новости