ПоддержатьУкраїнська

У Польщі заявили, що не дадуть Україні ані винищувачів, ані дозволу на використання аеродромів

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

У Польщі заявили, що не дадуть Україні ані винищувачів, ані дозволу на використання аеродромів

Польща не надаватиме Україні своїх літаків радянського виробництва МіГ-29. Також вона не має наміру давати дозвіл на використання своїх аеропортів.

 Україна розраховує на доромогу від Польщі Фото з відкритих джерел

Про це заявили у канцелярії прем'єр-міністра Польщі, відповідаючи у Twitter на пост білоруського опозиційного видання NEXTA. Там зазначили, що Польща суттєво допомагає нашій країні "у багатьох інших сферах".

Зазначимо, що раніше у The Wall Street Journal з'явилася інформація про те, що Польща може поставити Україні винищувачі МіГ-29 і штурмовики Су-25. Натомість вона нібито могла отримати від США винищувачі F-16.

Проте, як заявили у Польщі, це була дезінформація.

 У Польщі заявили, що не надаватимуть Україні винищувачі

Там також додали, що всі польські літаки МіГ-29 знаходяться на своїх базах, крім того, вони марковані знаком ВПС Польщі у кольорах червоно-білого державного прапора. Твіт було опубліковано 6 березня рано вранці.

Дещо пізніше в ефірі програми Face the Nation 6 березня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що країна дала «зелене світло» членам НАТО на постачання Україні винищувачів.

Після чого редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко написав: "Блінкену поставили невдале запитання (бо чимало американських журналістів мають дуже приблизне уявлення про архітектуру світу), і його відповідь розлетілася як сигнал що перепону знято. Але це неправильний сигнал".

Як повідомляв "СтопКор" раніше, внаслідок авіаудару по Лебедину на Сумщині знищено електропідстанцію, автопарк і хлібзавод.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне вторгення Росії в Україну. Окупанти обстрілюють мирні будинки, лікарні та школи. Більшість ударів - авіаційні.

Другие новости