ПоддержатьУкраїнська

Представникам "Індару" у справі проти активістів не догодив суддя

StopCor
StopCor

StopCor

Представникам 'Індару' у справі проти активістів не догодив суддя

Представники ПрАТ "По виробництву інсулінів "Індар" під час слухання справи проти "СтопКору" у Господарському суді Києва висловили сумнів у професіоналізмі судді, що головує.

Про це повідомляють правозахисники "Стоп корупції".

"Через сумніви в професіоналізмі судді, представник "Індару", подав клопотання про колегіальний розгляд справи. Клопотання було відхилено, склад суддів лишається незмінним", - розповідає активіст "Стоп корупції" Владислав Соловйов.

Представникам ''Індару'' у справі проти активістів не догодив суддя

Через те, що сторона позивачів заявила клопотання про витребування доказів, суд вирішив відкласти розгляд справи.

Наступне засідання призначили на 13 червня.

Нагадаємо, підприємство "Індар" вимагає спростувати інформацію, викладену в розслідуванні журналіста «СтопКору» Олександра Мамая, про неякісний інсулін, що виготовляє фармгігант.

Представникам ''Індару'' у справі проти активістів не догодив суддя

Автор сюжету викрив, що державне підприємство заробляє не на виготовленні власних, а не перепродажі закордонних ліків. 2013 року сума чистого "навару" "Індару" у триста разів менша аніж виторг із реалізації препаратів, про це йшлося у сюжеті "СтопКору".

На підприємстві прибирають до рук не лише надприбутки, а й інтелектуальну власність держави, а саме патенти вартістю у мільйони гривень. Технології потужного інсулінового виробника оформлені на сумнівну фірму, а серед її співзасновників - компанії, зареєстровані в офшорах, зазначив автор у своїх розслідуваннях.

Представникам ''Індару'' у справі проти активістів не догодив суддя

Другие новости