ПоддержатьУкраїнська

Викрито корупційну схему при закупівлі інсулінів

StopCor
StopCor

StopCor

Викрито корупційну схему при закупівлі інсулінів

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили корупційну схему під час проведення конкурсних торгів на закупівлю інсулінів для потреб лікувально-профілактичних закладів. Про це повідомили у прес-центрі СБ України.

Київська комерційна структура стала переможцем торгів на загальну суму понад шістсот мільйонів гривень. Співробітники спецслужби встановили, що підприємці штучно впливали на формування умов тендерів, які протягом 2013-2015 років проводили обласні департаменти охорони здоров’я. Через корупційні зв’язки серед лікарів-ендокринологів комерсанти лобіювали використання запропонованого ними препарату. Адже висновки лікарів та результати їх клінічних досліджень є одним з основних чинників, який впливає на тендерні умови.

У підсумку підприємці протягом трьох років поставляли медичним закладам інсуліни за цінами вищими, ніж препарати з аналогічним складом та властивостями, які представлені на ринку. За попередніми висновками експертів, через закупівлі інсулінів у київського підприємства бюджетам різних рівнів завдано збитків на більше ніж сто мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 та ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Другие новости