ПоддержатьУкраїнська

Берег Дніпра – як магніт незаконного будівництва: що потрібно знати про ЖК «Sky River 2»

Дмитрий Слободяник
Дмитрий Слободяник

Журналист, редактор

Берег Дніпра – як магніт незаконного будівництва: що потрібно знати про ЖК «Sky River 2»

ЖК «Sky River 2» від замовника «Дніпровські хвилі» та забудовника «Статус Буд 2» – чергове незаконне будівництво на березі Дніпра.

 Правозахисники застерігають інвесторів від необдуманих покупок

Купуючи квартири, покупці наражають себе на великі ризики щодо отримання омріяних квадратних метрів та втрати власних коштів, оскільки на будівництві існують дуже серйозні порушення.

Цільове призначення земельних ділянок не відповідає намірам забудови. Адже фактично будуються та продаються квартири, а земельні ділянки призначені для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення, на яких відбувається будівництво «комплексу відпочинку», про що свідчать документи:

 ЖК «Sky River 2» – чергове незаконне будівництво на березі Дніпра

Коли дуже хочеться продавати квартири, але для цього не існує належних документів, то залишається лише одне – шахрайство, введення в оману покупців. Саме до таких методів і вдаються фахівці з продажу квартир у місті Київ.

Про це яскраво свідчить відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2, ст. 364 Кримінального Кодексу України щодо організації будівництва ТОВ «Дніпровські хвилі» на земельних ділянках рекреаційного призначення.

«Також ми зробили запит щодо наявності технічних умов на підключення об’єкта до вже наявних комунікацій та отримали відповідь від Золочівської ОТГ, що технічні умови не надавалися. Отже, куди буде діватися каналізаційний бруд – питання риторичне.

Дуже сумнівний об’єкт щодо інвестування в нерухомість. Особливо з огляду на документи, які не витримують жодної критики та не витримають жодної перевірки, які розпочнуться найближчим часом.

Тож чи потрібно купувати квартиру в ЖК «Sky River 2» – кожен покупець вирішує самостійно. Ми лише констатуємо факти та застерігаємо», – коментує ситуацію правозахисник ВГО «Стоп корупції» Максим Томілов.

Зазначимо, у місті Київ все ще триває епопея з незаконними забудовами. До прикладу, у столичній місцевості Протасів Яр ввели в експлуатацію бізнес-центр під виглядом приватного будинку. Хоча за документами та словами замовників це — індивідуальна забудова.

Другие новости