ПоддержатьУкраїнська

Будівництво великого «Сільпо» у Борисполі: активісти заявляють про порушення

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Будівництво великого «Сільпо» у Борисполі: активісти заявляють про порушення

У Борисполі магазин «Сільпо» на 3 тисячі квадратних метрів можуть зводити з порушеннями будівництва. Про це заявили активісти, які 25 листопада вийшли на акцію протесту.

 Активісти: ''Сільпо'' в Борисполі будують із порушеннями Фото: Інформатор

Ініціатори заходу – представники Бориспільського осередку ВГО «Стоп корупції». Вони заявляють про можливу корупційну схему у будівництві нового «Сільпо» в Борисполі. Підтримати їх прибули й активісти центрального офісу.

«У Борисполі на вулиці Київський Шлях, 6 відбувається будівництво магазину продовольчих товарів. Як нам повідомили місцеві, там буде побудовано "Сільпо". У чому порушення? "Сільпо" за техніко-економічними показниками, які вказані прямо на паспорті об'єкта, буде більше ніж на 3000 квадратних метрів. Досить великий магазин, але його подають як об’єкт із класом наслідків СС1. Тобто найменшим, незначним класом наслідків, який передбачає, що там одночасно перебуватиме не більш як 20 осіб. І періодично трохи більш ніж 50 осіб. Можна стверджувати, що клас наслідків був навмисне занижений, і насправді там — щонайменше СС2», – передає з місця подій активіст Максим Томілов.

 Забудовник ''Сільпо'' в Борисполі міг занизити клас наслідків Фото: СтопКор

Навіщо занижувати клас наслідків?

У разі будівництва об’єктів з класом наслідків СС2 забудовник має:

— бути ліцензованим;

— отримати дозвіл на будівництво.

«Так як там замовник і забудовник – це одна і та ж особа, можливо, у них просто немає ліцензії. Але наразі ця інформація не підтверджена. Також на будівництво СС2, СС3 потрібно отримувати дозвіл. На СС1 дозвіл не потрібен. Усе, що вимагається – це подати повідомлення до Бориспільського департаменту архітектурно-будівельного контролю. Тобто фактично це сповіщувальний режим. Коли забудовник просто повідомляє про початок будівельних робіт. Представники "Сільпо" подали таке звернення. Департамент побачив порушення в ньому і повернув. Тобто направив на доопрацювання це повідомлення», – розповідає представник Бориспільського осередку Павло Донченко.

 Активісти провели акцію протесту в Борисполі Фото: СтопКор

За словами активістів, законодавство не передбачає відправлення на доопрацювання.

«Що мав зробити у цьому випадку департамент? Він мав його зареєструвати, відразу виїхати на перевірку, встановити порушення та анулювати це повідомлення. У департаменті цього не зробили, а повідомлення наразі висить у реєстрі як повернене на доопрацювання. Будівництво триває і триває воно практично без дозвільних документів і в дуже високому темпі. Місцевий Бориспільський департамент каже, що у них немає причин виїжджати на перевірку. У цьому ми вбачаємо корупційну схему, в якій замішаний забудовник і замішаний департамент», – зазначив Донченко.

З цього приводу активісти провели акцію протесту біля будівництва.

Редакція «СтопКору» звернулася до пресслужби «Fozzy Group» із проханням надати коментар та підтвердити чи спростувати дану інформацію.

Оновлюється...

Як повідомляв «СтопКор» раніше, поки ДАБК «перевіряв» будівництво, у Києві здали в експлуатацію БЦ під виглядом житлового будинку.

Другие новости