ПоддержатьУкраїнська

Через бурштинокопачів-нелегалів держава втрачає сотні мільйонів доларів щороку

StopCor
StopCor

StopCor

Через бурштинокопачів-нелегалів держава втрачає сотні мільйонів доларів щороку

Через незаконний видобуток бурштину на західній Україні держава щорічно недоотримує сотні мільйонів доларів бюджетних коштів.

Про це під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів заявила заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка", член комітету з питань податкової та митної політики Оксана Продан, новину передає "Преса України".

Вона заявила, що раніше голова Генеральної прокуратури Юрій Луценко повідомляв, що кошти, які держава щорічно втрачає через незаконний видобуток бурштину, рівні всьому оборонному бюджету, або 5% ВВП країни.

"Говорять цифри люди, які близькі до Вінницької та Житомирської областей, що це 100 мільйонів доларів, які не надходять до бюджету. Це величезні гроші, яких би вистачило на багато й багато чого, на ті речі, яких сьогодні немає, зокрема, на медицину та освіту", - заявила Продан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівненській області співробітники Служби безпеки України та Національної поліції провели затримання чоловіка, у якого вилучили бурштину на півмільйона гривень.

Другие новости