ПоддержатьУкраїнська

ДФС запідозрила оператора мобільного зв'язку в приховуванні податків на 1 млрд грн.

StopCor
StopCor

StopCor

ДФС запідозрила оператора мобільного зв'язку в приховуванні податків на 1 млрд грн.

Державна фіскальна служба вимагає у телекомунікаційного оператора "Київстар" понад 1 млрд грн податку за угоду з фірмою-дистриб’ютором "Ельбрус", яку пов’язують з Сергієм Курченком. Про це повідомляє портал ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на власні джерела.

Як розповідає один зі співрозмовників видання, вимога до "Київстару" виникла за результатами позапланової перевірки компанії податківцями.

З початку 2013 року по другий квартал 2014 року на рахунках компанії з'явилося понад 4 млрд грн доходу, походження якого податківці не змогли встановити, але пов’язують їх із операціями з найбільшим мережевих дистриб'ютором карт поповнення рахунків та стартових пакетів того часу - компанією "Ельбрус".

"Прокуратура провела розслідування діяльності цієї компанії. І підписант відмовився від своїх підписів на дорученнях, на підставі яких "Київстар" відвантажував товар", - розповіло джерело.

Відтак, формально, мобільний оператор отримав невідомо від кого "подарунок" у вигляді дуже великої суми.

Компанія "Ельбрус" раніше вже використовувалась фірмами з оточення Віктора Януковича для отримання грошей. Президент компанії "Київстар" Петро Чернишов сказав, що найближчим часом прокоментує ситуацію.

Другие новости