ПоддержатьУкраїнська

Шестеро осіб затримано за незаконний видобуток бурштину

StopCor
StopCor

StopCor

Шестеро осіб затримано за незаконний видобуток бурштину

На Житомирщині поліцейські затримали шестеро бурштиношукачів. Про це повідомляють у прес-службі ГУ НПУ в Житомирській області.

Впродовж 7 та 8 березня правоохоронці затримали шестеро осіб, які займалися незаконний видобутком бурштину. Так, було вилучено Вилучено три мотопомпи, пожежні рукави та водозабірні шланги.

У понеділок, 7 березня, поблизу села Обища поліцейські виявили 19-річного жителя району, який за допомогою мотопомпи та водозабірного шлангу намагався видобувати цінне каміння.

Згодом поблизу того ж населеного пункту правоохоронці виявили ще одну незаконну копальню. Про протиправну діяльність трьох чоловіків свідчило специфічне обладнання: мотопомпа, пожежний рукав і водозабірний шланг. Усі затримані — непрацюючі жителі міста Олевська віком від 19 до 32 років.

Увечері ж 8 березня в лісовому масиві біля села Обища під час незаконної діяльності правоохоронці затримали ще двох старателів — жителів міста Новограда-Волинського. Із нелегальної копальні вилучено мотопомпу, водозабірний шланг і 20 м пожежного рукава.

Інформація про вказані факти внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Розпочаті кримінальні провадження.

Другие новости