ПоддержатьУкраїнська

Генерал-губернатор Канади схвалив угоду про вільну торгівлю з Україною

StopCor
StopCor

StopCor

Генерал-губернатор Канади схвалив угоду про вільну торгівлю з Україною

1 червня Канада зробила ще один крок на шляху встановлення тісних економічних взаємозв'язків з Україною: канадський генерал-губернатор поставив свій підпис під Угодою про вільну торгівлю з Україною, раніше вже схваленою Сенатом і Палатою громад.

Новину повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук, передає "Преса України".

Крім того, посол України в Канаді Андрій Шевченко написав на своїй сторінці в Твіттер, що "угода про вільну торгівлю Україна-Канада отримала королівську згоду".

"З урахуванням ратифікації нідерландським Сенатом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС це рішення має більш, ніж символічне значення... І Канада, і Нідерланди фактично синхронно зробили рішучий крок на шляху до формування трикутника вільної торгівлі Україна – Канада – ЄС. Після завершення всіх формальних процедур цей трикутник об'єднає три регіони на двох континентах на основі загальної відданості ліберальним цінностям та ідеям", – йдеться в повідомленні на сторінці президента.

За словами П.Порошенка, ці рішення – свідоцтво результативності реформ, що проводяться в країні, стимул для посилення внутрішніх перетворень і потужний сигнал для міжнародних партнерів.

Нагадаємо, 14 березня Парламент України прийняв важливе для розвитку економіки країни рішення – проголосував за ратифікацію угоди про запровадження зони вільної торгівлі з дружньою Канадою. За це рішення свої голоси віддали більшість депутатів.

Другие новости