ПоддержатьУкраїнська

Бойовики 26 разів порушували режим тиші минулої доби – штаб АТО

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики 26 разів порушували режим тиші минулої доби – штаб АТО

Незаконні збройні формування, хоча і не дотримувалися режиму припинення вогню 1 червня, але все ж знизили кількість вогневих атак по силах АТО. ЗСУ нарахували 26 обстрілів з їхньої сторони на трьох напрямках.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

На приморському напрямку зафіксовано найбільше порушень – 18. Там, зокрема, вже ввечері під ворожі обстріли потрапили опорні пункти сил АТО, які розташовані в районі Широкиного, Водяного, Чермалика й Талаківки. Ворог використовував гранатомети, великокаліберні кулемети й стрілецьку зброю. Близько 21.00 бойовики обстріляли наші оборонні укріплення на підступах до Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, за темної пори доби на цьому напрямку значно активізувались ворожі снайпери.

На донецькому напрямку вчора було найспокійніше. Втім два порушення бойовиками умов невикористання зброї також мали місце. Так, ближче до вечора противник з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляв позиції українських воїнів, котрі тримають оборону, а районі Зайцевого. А ближче до опівночі проросійські НЗФ застосували 82-мм міномети, автоматичні станкові гранатомети й великокаліберні кулемети під час обстрілу одного з наших опорних пунктів у південному передмісті Авдіївки.

На луганському напрямку зафіксовано 8 фактів використання російсько-терористичними угрупованнями зброї. Зокрема, після 18.00 години й до опівночі бандити обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Новозванівки та Новоолександрівки. А під кінець доби бандити били зі 120-мм мінометів по позиціях ЗС України біля Кримського, а з мінометів калібру 82 мм – неподалік Кряківки.

Нагадаємо, російсько-терористичні сили обстрілювали позиції української армії 29 травня півсотню разів. При цьому на двох напрямках пускали в хід важке озброєння і БМП. Троє бійців сил АТО отримали поранення.

Другие новости