ПоддержатьУкраїнська

Колишній очільник рівненського ДП «подарував» 17 мільйонів бізнес-партнерам і приховує квартиру в столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Колишній очільник рівненського ДП «подарував» 17 мільйонів бізнес-партнерам і приховує квартиру в столиці

На Рівненщині державне підприємство довели до штучного банкрутства. Колишній директор компанії Ігор Волошко продавав кукурудзу приватній фірмі за заниженою вдвічі ціною, а останній транш заморозили, коли у господарстві змінився очільник. Як, чому та хто так швидко зупинив операцію із розрахунку з підприємством? Спробувала розібратися Христина Кришиха.

https://www.youtube.com/watch?v=ptAaBceQpPs&t=38s

Якщо проаналізувати фінансову та господарську діяльність ДП «ДГ Білокриницьке», то стає зрозуміло, що у підприємства ― два боржники. Майже 17 мільйонів гривень їй завинили дві компанії: вже відома нам ТОВ «Вест Активс» та ТОВ «Рентком Сервіс».

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, ці дві компанії пов'язані між собою. «Рентком Сервіс» насправді є засновником «Вест Активс». У фірм один на двох кінцевий бенефіціарний власник – Михайло Петрович Микитюк. І обидві зареєстровані за однією адресою на столичному Печерську.

З відкритих джерел дізнаємося, що Микитюк з 2009 по 2012 рік працював директором виробництва «Технологічної аграрної компанії», скорочено ТАКО.

 Боржниками ДП є бізнес-структури Віктора Микитюка

А у декларації колишнього директора Волошка за 2017 рік вказано дохід у майже 85 тисяч гривень від ТОВ «Аграрні системні технології», скорочено АСТ.

Але ще кілька років тому у ЗМІ писали, що ТАКО та АСТ споріднені, адже земельний банк АСТ сформувався на основі частин активів агрохолдингу ТАКО. Саме тому ми припускаємо, що бенефіціарний власник двох компаній Віктор Микитюк і директор державного підприємства Ігор Волошко пов’язані між собою.

Хоча останній і запевняє, що не знає, чому грошові транші від дебіторів у день його звільнення були зупинені, та що він до цього непричетний – у всьому нібито винний недобросовісний покупець.

Утім, у декларації самого пана Волошка можна знайти ще чимало цікавинок. Зокрема, колишній директор ДП приховав квартиру в столиці, на яку було накладено арешт за борги. Також під арештом опинились і два телятники, навіс для техніки та тік у Брусилівському районі.

Другие новости