ПоддержатьУкраїнська

Комерційний банк продовжував працювати з відділеннями у "ДНР/ЛНР"

StopCor
StopCor

StopCor

Комерційний банк продовжував працювати з відділеннями у 'ДНР/ЛНР'

Співробітники Служби безпеки України викрила у Києві механізм, через який один з комерційних банків продовжував фінансові операції з відділеннями на тимчасово окупованих терористами територіях. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Менеджмент банку організував у псевдореспубліках реєстрацію своїх філій, до яких регулярно сплачувалися "податки". Використовуючи реквізити фіктивних підприємств та рахунків, які були відкриті на підставних фізичних осіб, безготівкові кошти пересилалися на контрольовану українською владою територію. Співробітники спецслужби також встановили, що керівництво банку передало в оперативне управління майно установи вартістю чотири мільйони гривень фірмі, зареєстрованій у "податкових органах" "ДНР".

Під час обшуків, проведених у Києві в приміщеннях банку, співробітники спецслужби вилучили сервер з даними про здійснення клієнтських платежів з тимчасово окупованих територій, документи про реєстрацію банківської установи в т.зв. "департаменті державної реєстрації міністерства доходів і зборів ДНР". Правоохоронцями виявлено договори на передачу майна банку фірмі з "ДНР" та "звітність" про сплачені терористами "податки".

В офісах також зберігалися печатки підконтрольних підприємств, засновниками яких є юридичні особи з "ДНР", а менеджерами – колишні співробітники банку.

Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до організації механізму фінансування тероризму.

Другие новости