ПоддержатьУкраїнська

Майже тисяча старих будинків може обвалитись внаслідок забудови центру Одеси

StopCor
StopCor

StopCor

Майже тисяча старих будинків може обвалитись внаслідок забудови центру Одеси

Одеські комунальники не відреагували на численні повідомлення мешканців будинку на вул. Ясній про витік води. У підсумку бездіяльності комунальників чотири квартири були зруйновані внаслідок обвалу, а з будинку довелось евакуювати 25 мешканців. Яке майбутнє чекає на стару Одесу та що стало каталізатором численних руйнувань? З’ясовував Кирил Вольний.

https://youtu.be/JXZpS0-KtKY

Зазначимо, що після низки обвалів в історичній частині Одеси чиновники все ж заворушилися і влаштували позаплановий огляд аварійних та старих будинків. Все, що вони поки що змогли зробити — це порахувати їхню кількість.

Статистика дійсно вражає: чиновники констатували, що зараз в Одесі 263 аварійних будинки, кожен з них може впасти наступним. А ще – 613 старих будинків, тобто зношених більш ніж на 61%. Крім того, 143 будівлі розташовані поруч із будівельними майданчиками, що створює для них додаткову небезпеку.

 Фото: скріншот

Та навіть така велика кількість небезпечних будинків, радше, — занижена. Про це неофіційно говорять навіть в одеській мерії.

«Офіційно присвоєння статусу «аварійний» — це довгий і складний процес. Тому реально таких будинків набагато більше. Особливо смішно в цих документах виглядає ЖКС «Хмельницький» — всього три будинки, це абсурд. Радше, як слід за Молдаванку навіть і не брались», — коментує інсайдер.

Вивчаючи цю тему, ми насамперед намагались зрозуміти причини регулярних обвалів одеських будинків. Стало ясно, що вапняк та черепашник, з якого вони побудовані, потребує належної уваги та якісного обслуговування з боку комунальників, чого, на жаль, немає.

Та проаналізувавши всі випадки обвалів, що трапились за останні чотири місяці, команда «СтопКору» знайшла ще одну цікаву закономірність: майже в кожному випадку біля постраждалих об'єктів відбувались будівельні роботи.

Другие новости