ПоддержатьУкраїнська

На Волині ліквідували потужний конвертцентр

StopCor
StopCor

StopCor

На Волині ліквідували потужний конвертцентр

Співробітники управління Державної фіскальної служби та прокуратура ліквідували у Волинській області багатомільйонний конвертаційний центр.

Про це розповіли в прес-службі ГПУ.

"Викрито організовану злочинну групу, яка впродовж тривалого часу займалася реєстрацією на підставних осіб фіктивних вигодоформуючих та транзитних підприємств, аби забезпечити незаконне формування податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектору економіки, а також надавала послуги із незаконного переведення (конвертування) багатомільйонних сум безготівкових коштів у готівку задля її подальшої легалізації та привласнення", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці розповіли, що прокурори та податківці провели 36 обшуків на території Миколаївської, Хмельницької та Херсонської областей. На 132 рахунки фіктивних підприємств вже накладено арешти.

Під час обшуків виявлено понад 70 печаток підприємств, комп'ютерну техніку, чорнову бухгалтерію та інші речі й документи, які свідчать про незаконну діяльність.

Раніше повідомлялося, що співробітники служби безпеки України ліквідували в Києві великий конвертаційний центр, який причетний до фінансування терористів "ЛНР".

Нагадуємо, у Черкасах функціонувала схема нелегального обороту коштів. Декілька комерційних фірм завдяки такому конверт центру не сплачували податки.

Другие новости