ПоддержатьУкраїнська

На Житомирщині поліціянти порушили карантин, влаштувавши масовий допит

StopCor
StopCor

StopCor

На Житомирщині поліціянти порушили карантин, влаштувавши масовий допит

Слідчі дії чи рейдерське захоплення? У Черняхівському відділку поліції на Житомирщині під час карантину, коли усі масові заходи та скупчення людей заборонені, на допит викликали селян, обурених тим, що в них «віджимають» землю. Яке відношення до цієї справи має Офіс Зеленського та чому поліціянти підіграють рейдерам? Розслідувала Христина Кришиха.

https://www.youtube.com/watch?v=j4kHTZiJmHw

Цю землю займає МГМ «Агро», власником якого є дружина працівника Офісу Президента Ярослава Мельника.

За словами селян, пані Катерина обдурює пайовиків: не сплачує людям за орендовану землю. До рук місцевих активістів потрапили документи, де зазначено: за 1650 га орендна плата — 20 гривень 84 копійки на місяць, тобто майже 250 гривень за 1 гектар на рік.

І це при тому, що агрофірма користується понад 3,5 тисячами гектарів, за які сплачує копійки. А правоохоронці всіляко допомагають цій бізнеследі.

«Тільки приходять люди, двері перед нами зачиняються, а начальник поліції тікає. І тільки слухає рейдерів, які забирають ділянки у пайовиків», — стверджують місцеві жителі.

 Селян зібрали на масовий допит у розпал карантину Фото: СтопКор

Та найцікавіше, що організатори цього збіговиська під відділком — головний поліціянт Черняхова Віктор Лєвандовський і його підлеглий, слідчий Черняхівського відділення поліції Коростишівського відділу поліції — щойно побачили відеокамеру знімальної групи «СтопКору», одразу ж «забули», що це вони покликали усіх селян на допит в один день та на один і той же час.

Наголошуємо, це — пряме порушення карантину.

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым