ПоддержатьУкраїнська

Нацбанк заявив про неплатоспроможність ще одного банку

StopCor
StopCor

StopCor

Нацбанк заявив про неплатоспроможність ще одного банку

Представники Національного банку України оголосили про неплатоспроможність "Фортуна-банку" через погіршення фінансового стану фінустанови. 

Про це розповіли в прес-службі НБУ.

"Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 26 січня 2017 року правління Національного банку України прийняло рішення № 55-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фортуна-банк" до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що здійснені керівництвом банку та власником заходи щодо його докапіталізації були недостатніми для забезпечення позитивного значення регулятивного капіталу, тому Нацбанк прийняв рішення про неплатоспроможність фінустанови.

У НБУ сказали, що 91% вкладників "Фортуни" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму.

Раніше повідомлялося, що креативний продюсер і редактор програми "Гроші" Олександр Дубинський опублікував нові докази зловживань службовим становищем заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

Він з'ясував, що Рожкова, користуючись службовим становищем куратора Департаменту банківського нагляду, ігнорує невиконання банком вимог НБУ, спотворення звітності та подання нездійсненних планів щодо усунення недоліків у роботі.

Нагадуємо, 27 вересня, Національний банк України повністю ліквідував "Держзембанк", який ще 26 липня поточного року був визнаний неплатоспроможним.

Другие новости