ПоддержатьУкраїнська

Чиновниця МінАП за хабар може отримати до 12 років в'язниці

StopCor
StopCor

StopCor

Чиновниця МінАП за хабар може отримати до 12 років в'язниці

У п'ятницю, 27 січня, було завершено досудове розслідування у справі високопосадовця Міністерства аграрної промисловості щодо вимагання та отримання нею неправомірної фінансової вигоди у сумі 150 тис. доларів США. Наразі обвинувальний акт направили до Шевченківського районного суду столиці.

Про це повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

За інформацією, наданою оперативниками, виконувач обов'язків директора Департаменту з управління державною власністю МінАП була затримана влітку 2016 року за вимагання та отримання від підприємця хабара у розмірі 150 тисяч доларів. Гроші було знайдено правоохоронцями під час обшуку автівки зловмисниці.

"Дану грошову "винагороду" вона отримала за погодження ліквідаційної маси підприємства, яке збанкрутувало та участі в торгах з метою подальшого придбання майна цієї виробничої установи", - йдеться у повідомленні.

Чиновниці було інкриміновано вчинення злочину за частиною 2 статті 368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної грошової вигоди службовою особою.

Якщо суд визнає посадову особу Мінаграрпром винною, їй загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Крім того, вона не зможе обіймати певні посади терміном до трьох років.

Раніше повідомлялося, що в Херсонській області на хабарі погорів начальник одного з відділів поліції. За прикриття грабіжника він вимагав у правопорушника хабар у сумі десять тисяч гривень.

Другие новости