ПоддержатьУкраїнська

Скандальний власник "Трансшипу" розповів про свій бізнес в РФ та Криму

StopCor
StopCor

StopCor

Скандальний власник 'Трансшипу' розповів про свій бізнес в РФ та Криму

Буксири в акваторії Миколаївського порту, незаконні перевезення з анексованого Криму – кримінальні справи в антитопі бізнес-імперії "Трансшип", представник якої Іван Ніякий прагне очолити Морську адміністрацію, пов’язані саме зі співпрацею з РФ. За коментарями з приводу цих фактів, а також щодо відкритих правоохоронцями справ журналісти "СтопКору" звернулись до власника групи Андрія Іванова.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=163&v=B139SiWlWgI&feature=emb_logo

Зустрічі морський магнат не уникав, але прийняв знімальну досить насторожено. Стосовно співпраці з Росією та бізнесу в Криму Андрій Іванов не відхрещується.

"Звісно, у мене в Росії є компанії... У мене 40 компаній в групі, які об'єднані одним-єдиним: це моя персональна власність. 40 компаній знаходяться в 10 юрисдикціях, в різних країнах, зокрема в Росії. Це законом не заборонено. У мене компанії є в Англії, в Австрії, на Кіпрі, на Мальті, в Америці та ще у низці країн, зокрема в Росії, я там сплачую податки", – зізнається бізнесмен.

У попередньому розслідуванні стосовно МорАду ми розповідали про одну з кримських фірм Іванова, що тільки у 2018-му році поповнила скарбницю РФ на мільйон рублів. Виявляється, кримських фірм в Іванова також декілька.

''У нас низка компаній в Криму. Ви пропонуєте мені воювати з Путіним?'' - Андрій Іванов

"Так, у нас там ціла низка компаній, зокрема з мільйонними в доларах ПДВ, які підлягають поверненню з бюджету України", – стверджує пан Іванов.

А от кримінальні справи щодо групи компаній "Трансшип" Андрій Іванов називає надуманими, пояснюючи, що з правоохоронними органами "натягнуті стосунки" давно.

"Жодного звернення до нас не надійшло, нікого не запрошують ані на бесіду, ані на допити. Жодної слідчої дії не було і по суті бути не може. У нас давній конфлікт з Генеральною прокуратурою. Там нічого не хочуть робити. І з Генпрокуратурою минулого розливу, і з СБУ я регулярно у відносинах, скажімо так, недружніх", – стверджує бізнесмен.

Розширена версія інтерв’ю: Шеф потенційного голови Морської адміністрації полив брудом СБУ (відео)

Другие новости