ПоддержатьУкраїнська

Старі хмельницькі хабарники з ДАБІ – під прикриттям Кривоноса та СБУ Хмельниччини?

Георгий Жариков
Георгий Жариков

Правозащитник

Старі хмельницькі хабарники з ДАБІ – під прикриттям Кривоноса та СБУ Хмельниччини?

Серед забудовників Хмельниччини ширяться чутки, що колишній очільник Хмельницької РДА Денис Дунець найближчим часом має очолити Управління ДІАМ у Хмельницькій області. Забудовники кажуть, що не вважають це чутками, адже їм інформацію підтверджують  їхні джерела в місцевому управлінні СБУ.

 Ілюстрація: СтопКор

Попри інформацію з поважного правоохоронного органу, звістка чомусь не радує, а лякає будівельну галузь регіону.

На умовах анонімності джерела із будівельної спільноти  повідомили, що причиною для побоювань є зв'язки Дениса Дунця з Максимом Нелиповичем, який уже свого часу «погорів» на хабарництві  саме у сфері містобудування.

І дійсно, Денис Дунець товаришує з Максимом Нелиповичем і навіть не приховує це, про що свідчить інформація в Facebook.

 Фото: скриншот

Виходить, що Денис Дунець через Максима Нелиповича повʼязаний з одіозною ексочільницею Хмельницького управління ДАБІ Антоніною Бойко.

А інформацію про призначення Дунця активно поширює управління СБУ Хмельниччини, тому що саме чоловік Бойко якраз є співробітником СБУ.

Наші джерела повідомляють, що Антоніна Бойко під призначення Дениса Дунця уже відродила роботу бек-офісу, який наразі розташований на 6-му поверсі бізнес-центру на вул. Свободи, 18/2 у Хмельницькому. Вона працевлаштувала туди трьох своїх колишніх підлеглих з-поміж працівників ДАБІ. За словами місцевих, вони як ніхто інший знають, скільки доларів за квадратний метр потрібно брати з місцевих забудовників. Також вона ймовірно гарантувала «дах» із боку місцевої СБУ, з якою має теплий родинний контакт.

Прагнення Антоніни Бойко повернутися «на потоки» через вплив на ДІАМ уже були зафіксовані раніше, кажуть у Хмельницькому.. На етапі запуску роботи ДІАМ вона змогла влаштувати на посаду в.о. начальника Валентина Сторожука, якого вважають її протеже. Тоді такому нахабству не зраділи в ДІАМ і відправили термінову перевірку з відділу внутрішньої безпеки, виявили корупційні звʼязки керівництва Хмельницької ДІАМ з одіозною Антоніною Бойко та її маріонетку оперативно звільнили за власним бажанням.

Цього разу місцева корупційна гідра вирішила бути більш обережною та знайшла на перший погляд пристойного кандидата – Дениса Дунця.

Як виявилося, насправді Дунець через дружину повʼязаний із недобросовісними забудовниками, які не погребували навіть зазіханням на землю храму задля її забудови.  Нічого святого.

Ба більше, Денис Дунець так надихнувся можливістю очолити корупцію в будівельній сфері завдяки дружбі з Максимом Нелиповичем і Антоніною Бойко, що сам потрапив до корупційного скандалу, який має розслідувати цим часом НАЗК.

Цікаво, з часом, який минув від початку роботи ДІАМ, Семен Кривонос перестав бути полум'яним борцем із корупцією та колишними кадрами ДАБІ? Він допоможе Антоніні Бойко влаштувати свого протеже Дениса Дунця на посаду?

Цей благородний вчинок дозволить їй врешті решт завершити будівництво та ремонт свого маєтку на вул. Пілотській, який вона розпочала будувати ще на посаді начальника Управління ДАБІ у Хмельницькій області.

 Будинок Антоніни Бойко Фото: з відкритих джерел

Нагадаємо, нещодавно оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницький області спільно зі слідчими обласної поліції викрили корупційну схему введення в експлуатацію об’єктів будівництва.

Організував протиправну схему місцевий підприємець, до її складу входило двоє приватних підприємців, посадові особи служби у сфері архітектури та державні реєстратори. Суми неправомірної вигоди за «розв'язання» питань коливалися від 3000 до 5000 доларів США.

За оперативною інформацією, ниточки тягнуться також до наших героїв.

Другие новости