ПоддержатьУкраїнська

У Росії штрафуватимуть за зберігання санкційних товарів

StopCor
StopCor

StopCor

У Росії штрафуватимуть за зберігання санкційних товарів

Росспоживнагляд пропонує внести поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення, згідно з якими росіяни будуть зобов'язані платити штраф за перевезення, зберігання та продаж санкційних товарів.

Про це повідомляє одне з російських інформаційних видань.

Повідомляється, що за порушення нової статті російське наглядове відомство пропонує штрафувати жителів РФ на суму від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тим часом посадовці та підприємці будуть зобов'язані платити штраф в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Розмір штрафу для юридичних осіб сягає 100 тисяч рублів.

Слід зазначити, що в Кодексі про адміністративні правопорушення вже є стаття про недотримання заборон на ввезення товарів в Росію, проте Росспоживнагляд запропонував також штрафувати за зберігання товарів, ввезення яких в Росії заборонено.

Як відомо, з 2014 року Російська Федерація ввела заборону на ввезення продуктів з США, Європейського союзу і ряду інших країн. Дані заходи є відповіддю Росії на західні санкції, які були введені в зв'язку з участю в збройному конфлікті на Донбасі та анексією українського Криму.

З кінця листопада 2016 року в Росії почала діяти нова заборона на реекспорт товарів через Білорусь.

Другие новости