ПоддержатьУкраїнська

У вихованців вилучали наркотики та зброю – подробиці конфлікту в столичному коледжі Піддубного

StopCor
StopCor

StopCor

У вихованців вилучали наркотики та зброю – подробиці конфлікту в столичному коледжі Піддубного

З чого починається корупція в українському спорті? Можливо, ще з навчальних закладів, де виховують майбутніх спортсменів? В олімпійській «альма-матер» – коледжі ім. Піддубного – розгорівся гучний скандал: колишній директор не дає провести аудит. Та ще й організував страйк. Докладніше про це – у сюжеті Наталії Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=XicFA1Y-n_U&t=275s

«Ми кілька разів намагалися провести перевірку, проте всі намагання були безрезультатні. Після цього ми склали відповідний акт і направили його у правоохоронні органи», – розповідає член комісії з перевірки Тетяна.

 Правоохоронці в колдежі Піддубного Фото: СтопКор

Нагадаємо, у вересні ексдиректор спортінтернату та учні прийшли з мітингом до урядового кварталу, вони виступали проти реорганізації коледжу та продажу землі під ним.

«На жаль, керівництво коледжу дає неправильну інформацію своїм співробітникам: викладачам, вихователям, своїм студентам і школярам. Вони говорять про те, що, як тільки коледж приєднається до університету, всіх буде звільнено, школу й студентів розженуть, а Університет фізкультури забере собі землю і побудує там житлові будинки», – розповідає ректор НУФВСУ Євген Імас.

Нагадаємо, Олексій Семенюшко очолив коледж у 2014 році, а до цього працював у цьому закладі тренером-викладачем з вільної боротьби. І вже наступного 2015-го в гуртожитку навчального закладу у дітей знаходили зброю та наркотики. Про це публічно заявляв тодішній начальник головного управління поліції Києва Олександр Терещук.

 Олексій Семенюшко Фото: скріншот

«Все інше, що вилучалося – це автомат перероблений, який є бойовою зброєю, прути, палки, пістолети з гумовими набоями, «Сайга». Ви мені скажіть, навіщо дітям в кімнатах це? Наркотики вилучено», – сказав Терещук.

Тож чим закінчиться історія славнозвісного Олімпійського коледжу? Чекайте на продовження у нашому наступному сюжеті.

Другие новости