ПоддержатьУкраїнська

Українським банкам загрожує серйозна криза через великий відсоток неповернених кредитів

StopCor
StopCor

StopCor

Українським банкам загрожує серйозна криза через великий відсоток неповернених кредитів

Україні загрожує серйозна криза в банківській сфері через великий відсоток неповернених кредитів. Українці масово подають до суду, щоб не віддавати кредит, тому що судові витрати обходяться їм дешевше, ніж щомісячні відсотки.

Новину повідомляє фінансовий оглядач газети Die Welt.

Як стверджує Нацбанк України, 30,5% кредитів є в Україні безповоротними. Але видання, посилаючись на своїх аналітиків, стверджує, що цей відсоток більший і становить 50%. Це є основною причиною складної ситуації в банківській сфері, що загрожує масштабною кризою.

Державні банки вже відчули на собі його перші відгомони й відкрито про це говорять, але приватні все ще зволікають з визнанням тяжкого становища. Видання відзначає, що глибока рецесія, від якої страждали банки в 2014 році, не пройшла і мала наслідки. "Вилікуватися" ця фінансова сфера, йдеться в статті, так і не змогла через поголовну корупцію та олігархічну будову економіки країни, в чому Києву неодноразово дорікав Брюссель.

"Інспектори занадто довго давали гарантії проблемним банкам і занадто довго дозволяли їх власникам витягати з них гроші. Кредити важко повертати, тому що на витрати судам після розглядів по кредитах у клієнтів йде менше грошей, ніж на виплату ставок по кредитах. В Україні говорять: "кредит повертають тільки боягузи", – пише автор.

Нагадаємо, НБУ залишив офіційний курс гривні до долара стабільним. Офіційний курс гривні до євро піднявся на дев'ять копійок.

HACKED BY SudoX -- HACK A NICE DAY.

Другие новости