ПоддержатьУкраїнська

Видавати бажане за дійсне: голова ДІАМ піариться на порожньому місці?

StopCor
StopCor

StopCor

Видавати бажане за дійсне: голова ДІАМ піариться на порожньому місці?

«Робота голови ДІАМ отримала позитивну оцінку КМУ!» – великими літерами горить напис на офіційній сторінці у фейсбуці.

Буквально днями з’явилася новина щодо отримання від Кабінету Міністрів України позитивної оцінки роботи голови ДІАМУ Семена Кривоноса.

 Ілюстрація: СтопКор

Сам очільник нового державного органу дуже пишається тим, що результати нових принципів роботи, на його погляд, позитивно оцінено Кабміном.

Представникам всеукраїнської громадської організації «Стоп корупції» стало дуже цікаво, що ж це за така позитивна оцінка, яка отримана від Кабінету Міністрів України.

Виявляється, це звичайна процедура присвоєння рангу державному службовцю посади категорії «А», яка передбачена ст. 39 Закону України «Про державну службу». Оцінювання результатів службової діяльності посадовців проводиться щорічно на підставі показників результативності, ефективності та якості виконання посадових обов’язків.

Так, Семену Кривоносу присвоїли 3 ранг (найнижчий у межах посади) як державному службовцю, який обіймає посаду державної служби категорії "А" — не достроковий, не вищий, та ще й присвоєний невчасно.

Проте сам Семен Кривонос оцінює і подає стандартну та в межах повноважень процедуру як щось надзвичайне.

На думку спадає фраза з відомого старого фільму: «Пан призначив мене улюбленою дружиною!».

Йому як посадовцю, мабуть, невідомо, що він повинен діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Мабуть, Кривонос дуже здивований, адже десь у глибині душі розуміє, що навряд чи можливо назвати роботу керівника ДІАМУ позитивною: саботаж проведення перевірок, видача дозволів із порушеннями законодавства, збирання «кешу» з забудовників за введення в експлуатацію недобудованих об’єктів.

Цікаво, чи буде такою ж позитивною оцінка посадових осіб, які, наприклад, здійснювали контрольні заходи на скандальному об’єкті на вул. Перемоги, 50а у місті Києві, де вже частково судом скасовані документи, видані ДІАМУ (припис про зупинення виконання будівельних робіт)?

Чи не вважає великий керівник саме це своїм досягненням, яке свідчить про «результативність» роботи органу, який він очолює?

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) втрапила у черговий скандал. Під час перевірки документів одного з ЖК було виявлено факт кричущого порушення — висоту будівлі 26 поверхів при максимально допустимій 23.

Другие новости